
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні - дослідження
Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що дієта з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може негативно впливати на мозок лише за кілька днів. Вони встановили, що така дієта активує певний тип клітин у гіпокампі, відповідальних за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Пам’ять може почати працювати гірше вже на четвертий день такого харчування. Проте відновлення рівня глюкози в мозку може повернути пам’ять до норми. Дослідники виявили, що періодичне голодування після такої дієти може знизити активність певних клітин і покращити когнітивні функції. Ці результати підкреслюють важливість здорового харчування для мозку і можуть допомогти у розробці нових методів запобігання деменції та хвороби Альцгеймера, пов’язаних з ожирінням і метаболічними розладами.