
Гранат: користь, секрети кухонь світу і лайфхаки очищення
Гранатові дерева походять з регіону Передньої Азії і люблять теплий, сухий клімат з багатою кількістю сонячного світла. Зараз гранати вирощують у багатьох країнах, включаючи Середземномор’я, Індію, Іран, Близький Схід та південні штати США. В Україні вирощування гранатів є рідкістю через прохолодну зиму, тому більшість фруктів імпортуються. Основні країни-експортери гранатів до Європи – це Туреччина, Іран, Ізраїль, Іспанія та Марокко. Гранат відомий своїми корисними властивостями, такими як антиоксидантна дія, протизапальний ефект, підтримка серцево-судинної системи та антимікробна дія. Деякі дієти включають гранат у своє меню через його корисність. Необхідно бути обережним при вживанні гранату дітям та людям з хворобами шлунку. Гранат широко використовується у кухнях різних країн, таких як Іран, Вірменія, Грузія, Ліван, Туреччина, Іспанія, а також у високій ресторанній кухні. Існують швидкі методи очищення граната, які полегшують цей процес і дозволяють зберегти зернятка цілими.