
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження
Вчені з Університету Вашингтона та їх колеги провели глобальний огляд понад 70 наукових досліджень про споживання обробленого м’яса. Вони виявили, що навіть невелике регулярне вживання обробленого м’яса пов’язане із підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники аналізували споживання ультраоброблених продуктів, таких як м’ясні вироби, солодкі газовані напої і трансжири, у мільйонів учасників та встановили, що оброблене м’ясо має найгірші наслідки на здоров’я. Навіть невелика кількість обробленого м’яса щодня може підвищити ризики захворювання. Дослідження показало, що споживання обробленого м’яса асоціюється із збільшенням ризику діабету та раку товстої кишки. Науковці закликають обмежити споживання ультраоброблених продуктів у раціоні, оскільки вони можуть мати негативний вплив на здоров’я.