
На Івано-Франківщині зафіксували випадок ботулізму
У Прикарпатті вперше від початку року зафіксували випадок ботулізму. Чоловік отруївся після того, як з’їв консервоване м’ясо, яке приготували вдома. Після споживання неякісної їжі у нього з’явилися біль у животі, слабкість, головний біль, а через два дні – проблеми зі зором, ковтанням та сухість у роті. Чоловіка госпіталізували, поставили діагноз ботулізм і розпочали лікування. Ботулізм спричинюється токсином палички Clostridium botulinum, який може бути у консервах, що були погано приготовлені або зберігалися неправильно. Для попередження ботулізму важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також повідомили про випадок ятрогенного ботулізму у Запоріжжі та випадок у Києві, коли бригада будівельників з Рівненщини заразилася цією хворобою.