
Ультраоброблені продукти стали причиною понад 124 тис. смертей у США
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі American Journal of Preventive Medicine, вживання ультраоброблених продуктів харчування (UPF) призвело до понад 124 тисяч передчасних смертей у США протягом 2017-2018 років. Ультраоброблені продукти містять шкідливі інгредієнти, які неможливо приготувати вдома, такі як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та інші. Високе споживання цих продуктів також призвело до смертей у країнах як Бразилія, Велика Британія, Мексика та інші. Вчені підкреслюють, що це може призвести до збільшення смертності від неінфекційних захворювань, пов’язаних із нездоровим харчуванням. Необхідно змінювати середовище, щоб сприяти здоровому харчуванню, а не лише інформувати споживачів про шкідливість ультраоброблених продуктів.