
На українському ринку спостерігається зростання цін на моркву. Гравці ринку повідомляють, що ціна моркви зросла через підвищену активність торгівлі цим коренеплодом. Багато господарств призупинили продаж моркви в очікуванні подальшого зростання цін. Українські фермери продають моркву за ціною від 27 до 34 гривень за кілограм, що на 10% дорожче, ніж раніше. Зростанню цін сприяє підвищений попит на моркву, а також обмежена пропозиція якісних коренеплодів. Хоча ціни на моркву вже відчутно вищі, є ймовірність, що це тимчасове явище. Аналітики зауважують, що ціни на моркву наразі в середньому у 3,6 рази вищі, ніж у минулому році. Проте, існує ймовірність, що подорожчання може спонукати фермерів до розпродажу моркви, що збільшить пропозицію і може призвести до зниження цін.